Tesatura de catifea (velur)- eleganță și design unic

catifea

Catifeaua este o țesătură netedă sau modelată al cărei nume provine de la cuvântul latin villosus – (cottony) și din francezul velours (velu) . Fata  sa este moale si  acoperă structura țesăturii. Acesata fata este realizată în timpul procesului de fabricare  sau în timpul finisării produsului .

Toate țesăturile din acest grup sunt extrem de eficiente, elegante și plăcute la atingere. Acesta este motivul pentru care sunt folosite atât de des în interioare. În plus, sunt populare de ani buni.
Catifeaua poate fi aplicată în stilul glamour, eclectic, industrial sau rustic.

Datorită suprafeței sale ușor inegale, reflectă frumos ceea ce este deosebit de interesant atunci când prezintă o culoare închisă și saturată: rodie, negru, roșu, verde în sticlă. Este ideal
pentru mobilier tapițat, perdele și decorațiuni textile, cum ar fi rulouri și perne.

Cu toate acestea, este important să subliniem că suprafața sa este foarte  de delicată. Acesta este motivul pentru care țesătura nu este foarte rezistentă la deteriorarea mecanică. Îndrăznim
să vă oferim câteva sfaturi care vă vor ajuta să evitați surprize neplăcute atunci când lucrați cu sau când folosiți catifea.

Cum se păstrează țesăturile  precum catifea, chenila, nubucul sintetic?

Dacă dorim să ne bucurăm de frumusețea și starea perfectă a țesăturilor mai  mult timp, trebuie să le intretinem în mod regulat.
În acest tip de țesătură firele se  onduleaza  sub efectul utilizării (de exemplu în timpul șederii). Prin urmare, mobilierul sau decorațiunea trebuie să fie “aburită” cu fierul de calcat , dar de la o distanță de 2 până la 3 cm și periata cu o perie moale pentru a obține un rezultat satisfăcător.
Intretinerea  trebuie făcută regulat, asigurându-se că praful și murdăria nu rămân pe țesătură.

Nu uitați să nu aplicați fierul direct  pe suprafața țesăturii!

Decorațiunile din catifea trebuie curățate chimic cel puțin de două ori pe an.

Auriu, turcoaz, albastru cobalt, albastru bleumarin, verde închis sau galben cinabru… Aceste culori se vor prezenta perfect din  interior
catre suprafata ,datorită intretinerii  catifelelor ,materiale  atat de frumoase.

In situatii deosebite pentru un design unic in procesul de retapitare obiecte de mobilier am folosit diferite materiale din colectiile ce au la baza catifea.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *