Stilul nordic: cum să îl adopți în decorul tău?

  • de

Cum să adoptați stilul nordic în decorul dvs.?

Stilul nordic, cunoscut și sub numele de stilul scandinav, constă in modele grafice și linii curate. Acest stil este apreciat de mulți oameni care doresc să adauge un decor natural și autentic casei sau apartamentului lor. Cum să creezi o atmosferă caldă în casa ta și să adopți astfel stilul nordic în decorul tău ?

Alegeți iluminare strălucitoare și elemente decorative

Țările nordice se confruntă adesea cu lunile de iarnă lungi, întunecate și dure. Prin urmare, au o mare nevoie de lumină în interiorul lor. Dacă doriți să adoptați stilul nordic în decorul dvs., nu ezitați să alegeți lămpi, lumânări și alte tipuri de  iluminat. Totul este bun pentru a difuza o lumină reconfortantă și astfel să lumineze încăperile din interiorul dvs.

De asemenea, puteți obține acest efect de claritate concentrându-vă pe pereții de un  alb  perfect . Acest lucru conferă spatiului un aspect minimalist, cu pereți simpli și ușori, care decorează cu ușurință în timp ce extind camera. Nu uitați să luminați locul cu oglinzi, lemn de culoare deschisă și modele grafice.

Pariați pe materiale reconfortante

Materialele joacă un rol important în interiorul dumneavoastră. Dacă adoptați stilul scandinav, trebuie să alegeți materiale care să încălzească spațiul . Nu ezitați să amestecați mai multe stiluri și materiale, în timp ce vă jucați cu diferite texturi.

Un covor , perne moi, perdele care lasă să intre în lumină … Creați cât mai mult un mediu de coconare într-o atmosferă reconfortantă și hotărâtă. De asemenea, poți îndrăzni  la materiale pe care nu le adopți neapărat zilnic, cum ar fi piele de oaie pusa pe un fotoliu mare sau pe canapeaua ta.

Alegeți mobilier din lemn

Într-un decor în stil scandinav, mobilierul este natural și rafinat, deși poate fi asociat cu o atmosferă industrială sau vintage. Pentru a da un aspect nordic decorului interior, vă invităm să alegeți mobilier din lemn .

Într-adevăr, acest material este prin definiție cel care caracterizează cel mai bine decorul nordic. Lemnul este un material nobil, autentic și cald. Alegeți-l de preferință în tonuri deschise, întotdeauna cu scopul de a aduce luminozitate decorului dumneavoastră.

Optează pentru mobilier din lemn, cum ar fi mesteacanul sau pinul. Cu un spațiu de stocare maxim, pentru a economisi spațiu. Liniile sunt curate, deoarece stilul nordic necesită linii drepte, clare și naturale.

Selectați materialele textile potrivite pentru decorul dvs. în stil nordic

Într-un decor în stil scandinav, textilele sunt accesorii care au o importanță deosebită. Prin urmare, nu ne zgârim la carouri, covoare, perne și perdele care sunt toate elemente care trebuie alese cu grijă. Într-adevăr, acestea din urmă însuflețesc spațiul în timp ce creează zone de confort în care ne place să ne relaxăm ore în șir.

Alte accesorii, cum ar fi un coș  de răchită, pot ocupa locul principal în sufragerie, de exemplu, și constituie astfel o parte integrantă a decorului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *