Pretul retapitarii unui obiect de mobilier

Prețul estimativ pentru  retapitarea  unei piese de mobilier  se calculeaza în funcție de starea cadrului,  rezistența țesăturii sau a materialului folosit pentru retapitare și a accesoriilor.

Solicitati o estimare gratuita pentru estimarea pretului retapitarii obiectelor Dvs .de mobilier.

Solicita oferta noastra

Dacă tocmai ați cumpărat o piesă de mobilier uzată și doriți să înlocuiți țesătura care o acoperă sau dacă doriți doar să reparați o husă uzată sau deteriorată, o retapitare este cea mai bună soluție pentru dvs. 

Mai mult, dacă aveți  mobilier personalizat,  facut pe comanda  iar tapiteria s-a deteriorat , retapitarea va fi solutia optima . Acest proces va avea un cost variabil, în funcție de dimensiunea piesei de mobilier, stilul acesteia sau tipul de material textil folosit, dar și în funcție de reparațiile necesare pe cadrul din lemn.

Primul pas în retapitarea unei piese de mobilier  va fi să contactați un tapițer profesionist pentru a vă face o idee generală a prețurilor percepute. 

Prețul retapitarii unei piese de mobilier : este mai ieftin să renovați decât să cumpărați de nou?

Iată câțiva factori de care trebuie să țineți cont atunci când renovați mobilierul tapițat pentru a determina ce va fi cel mai atrăgător pentru dvs. S-ar putea ,ca retapitarea sa fie  o modalitate de a evita cheltuirea inutila a  banilor.

Re-tapițează mobilier

Apeland la serviciile  Renov Art , retapitarea poate fi o soluție  de care beneficiază planeta și portofelul, vă împiedică adăugarea de elemente mai voluminoase la centrele de reciclare. Desigur, o piesă de mobilier retapitata  de un specialist costă uneori aproape  la fel de mult,  înlocuirea acesteia  dar  cu siguranta de calitate mai slaba. ,În acest caz, puteți decide că va fi mai interesant să cumpărați o canapea nouă sau sa apelati la rserviciile de retapitare.

Așadar, puneți-vă următoarele întrebări:

 • Piesa de mobilier este mai veche de 10 ani?  Dacă piesa dvs. de mobilier are câțiva ani, este probabil suficient de dură pentru a vă servi încă câțiva ani, deci este o idee bună să investiți în extinderea duratei sale de viață.
 • Rama este din lemn de esență tare?  Mobilierul de o calitate excelentă este de obicei construit cu un cadru din lemn de esență tare, asamblat cu dibluri (cep), lipici sau șuruburi.
 • Mobilierul Dvs are valoare sentimentală ?  Dacă vă place în mod deosebit stilul piesei dvs. sau daca este facut pe comanda și aveți probleme cu găsirea unuia echivalent în comerț, este firesc și justificat să îl retapitati.

Când să înlocuiți mobilierul cu unul nou?

În unele cazuri, este mai bine să cumpărați  o piesă de mobilier nouă și să scăpați de cea veche. De exemplu, dacă ,costul retapitarii piesei dvs. este mai mare decât prețul unei piese de mobilier noi, (de buna calitate)nu vă irosiți banii inutil. De asemenea, ia în considerare  valorea sa și a nivelului de confort pe care ți-l oferă.

Iată o ordine de mărime a prețurilor mobilierului nou, bun calitativ

 • Canapea: incepand cu 2800-3000 lei
 • Fotoliu: incepand de la 1400-1600 lei
 • Canapea modulară: peste 8000 lei

Calitatea mobilierului va fi primordială în decizia dvs.

În cazul în care canapeaua ,fotoliile ,coltarele ,patul sau  scaunele dvs. sunt robuste și nu prezintă niciun risc de securitate, este în interesul dvs. ca acestea să fie tapițate din nou, pentru o suma mai mica decat achizitia altui mobilier. Cu toate acestea, dacă produc accidente repetate, nu ezitați să scăpați de ele. Este posibil să nu găsiți aceeași piesă de mobilier, dar există o selecție largă de piese de calitate care oferă un confort excelent.

În cele din urmă, va trebui să comparați avantajele și beneficiile unei retapitarii mobilierului . Pentru unii oameni, a avea un scaun moștenit tapițat nu merită efortul, în timp ce pentru alții, se îmbină perfect cu camera și întruchipează anii de istorie a familiei.

Preț retapitare piese de mobilier : costul retapitarii unei canapele

Canapele sunt  speciale într-o casă, primind întreaga familie sau cuplul într-un mediu  confortabil. Atunci când vine vorba de a decide dacă retapiteaza sau se înlocuiește canapeaua familiei, valoarea sa sentimentală cântărește la fel de mult ca și economia. În medie, o retapitare  a canapelei costă între 1.000 si 2000 lei, în funcție de țesătură sau tapițerie, mărimea acesteia și costul forței de muncă.

Factura furnizorului de servicii pentru retapitarea unei piese de mobilier tapițate se  va baza  pe dimensiunile canapelei, complexitatea modelului, asadar , pe numărul de ore de lucru.

Alți factori determină variația prețurilor:

 • umplutura de perne
 • Repararea cadrului și arcurilor
 • Îndepărtarea tapițeriei vechi și înlocuirea cu o țesătură nouă

ATENTIE !!!: Asigurați-vă, desigur, că furnizorul de servicii nu  doar acoperă  vechea tapiterie cu una nouă. Această soluție ușoară nu oferă un rezultat atractiv, din cauza pliurilor inestetice care vor apărea.

Prețul retapitarii unei piese de mobilier : costul retapitarii unui fotoliu sau scaun

În ceea ce privește o canapea, prețul renovării unui  fotoliu variază în funcție de regiune, de țesături și de munca necesară, variind între 600 și 1500 lei . Scaunele standard de sufragerie vor fi mai accesibile decât scaunele complet tapițate.

Rețineți câteva criterii de preț atunci când comparați ofertele:

 • Starea cadrului
 • Greutatea și robustețea țesăturii sau a husei
 • Accesorii: perne fotoliu, fotoliu otoman

Un scaun sau fotoliu are mai puțină suprafață de acoperit și reparat decât o canapea. Deci, efectuați o inspecție detaliată a mobilierului (arcuri, cadru etc.) pentru a evita surprize neplăcute.

Prețul renovării unei piese de mobilier tapițate: alte costuri asociate

Pentru un număr mare de persoane, valoarea unei estimări este decisivă în alegerea dacă se continuă sau nu o retapitare . Costul variază evident de la o piesă de mobilier la alta, în funcție de dimensiunea și țesătura aleasă. Tapiteria  este un bun indicator al costului total al proiectului. O țesătură de tapițerie costă, in medie între 40 și 70 lei  pe metru, dar poate costa și  peste 200 lei pe metru. Cu toate acestea, există factori asociați cu repararea mobilierului tapițat care, de asemenea, cântăresc în estimare, cum ar fi înlocuirea ornamentelor, a materialului de tapițerie sau a cuielor metalice periate.

Reparați cadrul

Tapițarea mobilierului vă oferă posibilitatea de a repara sau întări un cadru deteriorat. Tapițerii oferă adesea examinarea cadrului și înlocuirea sau repararea pieselor defecte. De asemenea, vor consolida cadrul și îmbinările și vor înlocui arcurile, pentru a prelungi durata de viață a mobilierului dvs.

Prețul unei retapitarii  unui mobilier: Cum să refaci o piesă de mobilier?

Renovarea mobilierului tapițat constă în înlocuirea învelișului său textil. Tapițerul începe prin îndepărtarea țesăturii și a pernei originale de pe rama sa din lemn. În acest moment, el va repara cadrul, înainte de a înlocui materialul de căptușire și capsarea materialului nou și de a fixa cuiele și / sau garniturile. Piesa de mobilier devine apoi o piesă de mobilier nouă, cuprinzând o țesătură nouă și perne reîmprospătate.

Mobilierul potrivit pentru acest tip de makeover include paturi tapitate ,canapele și coltare , fotolii și scaune, scaune de salon și, în general, toate tipurile de mobilier tapițat. Unele companii oferă chiar să refacă tapițeria din piele sau imitație de piele. Nu este indicat să refaci tapițarea mobilierului realizat doar din metal sau plastic: este mai bine să le revopsiți sau să le înlocuiți.

Concluzie

Retapitarea unei piese de mobilier  vă permite să o refaceți complet.  Profitați de această renovare pentru a modifica formele și contururile mobilierului. Cereți tapițerului dvs. să aduca mobilierului modificarile dorite , bineinteles daca este posibil!

 

Aceste prețuri sunt date doar cu titlu informativ !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *