Cum sa nu permitem accesul cainelui pe canapea

Dacă un câine urcă pe canapea, este pentru că el isi domină stăpânii , dacă acesta se află pe canapea este pentru că vrea să o preia ca pe proriul sau loc  și așa mai departe.

Propunem aici să vedem în ce situații este recomandabil să interzicem câinelui  sa urce pe canapea  și mai ales cum să procedăm pentru a realiza aceasta cât mai rapid și mai eficient posibil.

In continuare va  sfătuim să reglementati  accesul pe  canapea al cainelui , în loc să-i  interziceti. 

Ce este reglementarea accesului ?

Ei bine, este de a permite câinelui să se așeze pe o canapea atunci când i se cere asta și, în special sa coboare  daca i se  indica( fără conflict). Din moment ce stapanul  este inițiatorul acestei acțiuni, nu văd nici o problemă ca un câine care împarta  canapeaua cu membrii casei.

 Pe de alta parte ,accesul cainelui pe canapea trebuie interzis  Permiteți-mi să enumăr cateva  situații care se pretează la interzicerea canapelei pentru caine:

Dacă un caine   are probleme cu partajarea resurselor, cel mai bine este sa i se interzica urcarea pe  canapea , astfel încât să nu se obișnuiască cu ea și să nu apară conflicte.
În cazul în care câinele mârâie când îi cer stapanii să vină în jos, (asta inseamna ca el vede acest spațiu ca al sau)   este recomandabil să se interzică accesul și să favorizeze un coș confortabil într-un colț al camerei.


Dacă aveți copii mici în casa Dvs., este recomandat să interziceți accesul câinelui pe canapea ,sau să îl reglați astfel încât câinele Dvs. să poată avea acces numai când îl permiteți.

Sfaturi utile

  1. In primul rând, dacă doriți să interziceti accesul la canapea a cainelui , trebuie să fiți consecvenți  în privința acestei interdicții. Într-adevăr,  uneori este o chestiune de pedepsire a câinelui Dvs. Această consecventa  este esențială deoarece altfel câinele Dvs. nu va înțelege ceea ce tolerați sau nu și nu veți fi absolut sigur în ochii lui. Deci, dacă vă decideți să ii interziceți canapeaua,este o interdicție sistematică.

2. Nu mai  este un secret pentru nimeni: este mai ușor să interziceti  ceva de la venirea unui câine (sau catel)) în casa Dvs și să impuneți reguli clare și coerente de la inceput, decât să interziceti  accesul pe  canapea unui câine, peste noapte după ani  si ani de autorizație.

Deci, gândiți-vă cu atenție de la bun inceput , ceea ce doriți să permiteți si ce  nu doriti, astfel încât să fie clar  în capul câinelui Dvs. și că acesta nu ia “obiceiuri proaste”. Este întotdeauna mai eficientă și mai coerentă stabilirea de la început a regulilor vieții, învățarea comportamentului bun pe care-l adoptă câinele, decât reeducarea lui pe acțiuni pe care nu le mai tolerați .

 

3. Întotdeauna va fi mai ușor și mai eficient să opriți intenția de a face (când câinele se apropie de canapea, îi miroase, etc.), mai degrabă decât să oprească o acțiune în desfășurare sau deja efectuată deja bine instalat). Vă sfătuiesc să vă observați câinele bine, să-l strigati pe nume și să-i oferiți altceva (de exemplu, coșul său) chiar când începe să se intereseze de canapea.

Puteți foarte bine să vă exprimați  “hei hey”  ferm,urmand sa-i aratati alteva, sa-i distrageti atentia de la canapea și sa-i oferiti si o  recompensă atunci când câinele Dvs. a adoptat atitudinea pe care ați așteptat-o de la el.

4.  Dacă un câine urca  pe canapea, este pentru că îi place confortul acesteia. Nu  ezitați să-i propuneți câinelui Dvs. un coș foarte confortabil, astfel încât să il aprecieze si să se stabilească acolo. Puteți adăuga jucăriile sale preferate și o cârpă cu mirosul dvs., de exemplu, pentru ca el să considere acest loc este sinonim cu plăcerea. Puteți face, de asemenea, canapeaua foarte inconfortabila (mai ales atunci când sunt absenti ) prin plasarea unor tavi  sub pături, de exemplu, nu va fi dureros pentru câine, doar foarte inconfortabil pentru el si astfel  va prefera coșul său in locul
canapelei

5. Canapele sunt interzise pentru câine?

Bine … Dar atunci coșul câinelui este de asemenea interzis membrilor de familie (în special copiilor) atunci când câinele este instalat în liniște. Fiecare își are locul, fiecare cu  spațiul sau , fiecare  are un loc
de refugiu.

6. Trebuie să-l învățați să meargă la  coșul lui ,cand ii indicati asta . Acest lucru va fi foarte important pentru că vă veți putea direcționa câinele catre  ceea ce  așteptați de la el. Nu ezitați să citiți articolul care detaliază procedura de urmat .

Ceea ce este important să ne amintim este că interzicerea accesului pe canapea  a cainelui  nu este absolut obligatorie. Cunosc persoane care  petrec nopți la  TV în canapea  alături de câine. Dar aceasta nu împiedică stabilirea unor reguli de viață care să fie aplicate zilnic într-un mod coerent și just.

Astfel, câinele  nu va ajunge niciodată pe o canapea fără ca el să fi avut acces pe ea  înainte. Cu toate acestea, vă reamintesc că reglementarea accesului pe canapele , este pentru câinii care nu au probleme cu partajarea “resurselor” .

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *