Cum sa alegem o canapea extensibila

  • de
canapea extensibila

 Alegerea unei canapele extensibile necesita o buna documentare inaine de a o cumpara. Acest tip de mobilier cuprinde tehnologii multiple,mecanisme specifice de extindere, dimensiuni variate, etc.
Acest ghid va permite sa alegeti canapeaua extensibila care va corespunde  lumii Dvs.,stilului de viata si va raspunde asteptarilor
pe care le aveti de la acesta.

1. DEFINITIA CANAPELE EXTENSIBILE

O canapea extensibila este o canapea care  poate avea arcuri sau lamele (pe partea de dormit), are perne de sezut si perne de spatar. O canapea extensibila ,trebuie sa fie si o canapea confortabila (extinsa sau nu), dar care poate fi rapid si facil transformata in pat .


Canapeaua extensibila este o alegere ideala pentru un studio/garsoniera, sau pentru un apartament mic. Astfel acesta va permite sa castigati spatiu ziua, sau cand prietenii vin in vizita, iar seara se poate transforma intr-un pat de dormit.


ATENTIE : Nu confundati  o canapea extensibila cu o (bancheta)
extensibila tip clic-clac,sau BZ.( solicitati informatiile necesare
comerciantului)

2. DISTINGEM TREI TIPURI DE CANAPELE EXTENSIBILE

Acestea corespund tipurilor de dormit , de grosimile saltelei, de mecanismele de extindere:

pentru dormit ocazional:

  • o canapea pat poseda un mecanism care
    necesita indepartarea pernelor pentru a o extinde, iar cadrul metalic
    nu depaseste o grosime de 6 cm.
  • pentru dormit in mod regulat:dispune de cadru cu o grosime de 10-12
    cm si se extinde prin tragere, doar pernele de spatar se pot detasa , perna de sezut  va ramane fixa pe macanism.

Este o canapea/pat pentru dormit regulat
– pentru dormit cotidian: este un model des intalnit ,care prezinta metale(sau cadru de lemn) cu grosime de la 13 la 18 cm, iar sistemul de extindrere rapid permite extinderea acesteia fara a detasa nicio perna ( de sezut sau de spatar).

Acestea raman fixate pe mecanismele de extindere. Printre cunoscatori acest tip de cannapea   se mai numeste si “canapea rapida”. Este o canapea/pat pentru a fi utilizata pentru dormitul cotidian.

CE SOMNIERA ALEGETI PENTRU A DORMI CONFORTABIL?


Orice canapea extensibila este echipata cu un sistem de extensie, logic. Alegerea somierei intervine direct la confortul somnului Dvs si este deci un element cheie in alegerea canapelei.  Acesta poate fi cu lamele  sau tip grile: cu arcuri.


Somiera cu lamele:
-este compusa dintr-un cadru metalic pe care sunt asamblate lamelele de lemn. Canapelele din gama superioara prezinta somiere cu lamele dublate  ,cu o bara metalica pe centru. Daca  vreti  sa aveti un confort ferm si durabil la dormit , aceasta este somiera ideala.


Somiera tip grila:
– aceasta somiera este mai supla. Este considerata si mai putin grea ,ceea ce faciliteaza si manevrarea acesteia. Este indicata daca  Dvs cautati un confort de dormit mai moale.

PUNCTUL COMUN INTRE CELE DOUA SOMIERE:

VENTILATIA
Ambele tipuri permite buna circulatie a aerului. Acesta calitate esentiala de aerisire, prelungeste durata de viata a materialelor folosite la constructia canapelei, iar in functie de saltea permite aerisirea acesteia si reglarea temperaturii din timpul somnului( nu
permite sa va incingeti).

CUM ALEGETI O CANAPEA EXTENSIBILA?


Expertii  Renov Art va pot consilia in alegerea produsul ideal pentru Dvs. De doua ,de trei locuri  sau coltare, de piele naturala, imitatie de piele sau din material textil, dehusabila sau cu husa fixa , canapele extensibile gasiti in foarte multe magazine , dar nu uitati sa va
documentati cat mai bine inainte de a face o achizitie si sa cereti cat mai multe informatii despre produs , furnizorului.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *