Cum curatam si dezinfectam canapeaua de piele?

intretinere canapele din piele

Indiferent dacă este alb, negru, maro sau gri pentru a denumi cele mai comune culori, nimic nu este mai elegant și modern decât o canapea din
piele….și, mai presus de toate, nimic mai delicat de întreținut!

De fapt, pielea este la fel de fragilă ca pielea sensibilă: la fel ca aceasta din urmă, nu tolerează detergenții agresivi sau curățarea prea
frecventă. Prin urmare, o pată de grăsime pe o canapea de piele poate fi dezastru! Dacă nu urmați aceste sfaturi …

Cum se curata o pata de pe  o canapea din piele?

Produsele pe care le veți folosi pentru a vă curata canapeaua din piele vor varia în funcție de tipul de murdărie care trebuie îndepărtat, precum și de culoarea pielii.

Pentru a elimina diferite pete, veți avea nevoie de aceste produse:

  • talc
  • amoniac

Pentru a îndepărta o pată recentă de grăsime: înmuiați pielea cu pudră de talc, lăsați-o să acționeze peste noapte și, dimineața, clătiți cu o cârpă umedă.  Repetați operația dacă este necesar.!

Pentru a îndepărta o pată veche de grăsime: Înmuiați o cârpă în amoniac și tamponați.

Sfatul nostru: produsul folosit va pătrunde mai bine dacă încălziți mai întâi pielea folosind un uscător de păr. Aveți grijă, păstrați
dispozitivul la o distanță rezonabilă de canapea și opriți-l imediat ce simțiți căldura absorbită în piele. După aceasta operatiune , aplicati produse pentru intretinere si hidratare.

Cum să cureti praful de pe  o canapea din piele?

La fel ca orice altă piesă de mobilier, canapeaua dvs. din piele este expusă la praf și, prin urmare, trebuie curatata în mod regulat. Dacă nu v-ați curățat niciodată canapeaua de piele, s-ar putea să se fi acumulat praf pe ea și, pentru a scăpa de acesta, fără a lăsa nicio urma, ar fi bine să faceți o curățare temeinică, așa cum este descris mai jos!

Pentru a curata și dezinfecta canapeaua de piele în profunzime, în funcție de culoarea acesteia, veți avea nevoie de aceste 3 produse:

lapte demachiant;
oțet alb;
amoniac.

Pentru a elimina praful și bacteriile pe o canapea din piele albă sau bej:

-amestecați 3 capace de lapte demachiant și 10 picături de oțet alb. Înmuiați  o cârpă de bumbac și curățați-o. (Laptele absoarbe praful și hrănește pielea în profunzime, oțetul are o acțiune dezinfectantă și purificatoare).

Pentru a elimina praful și bacteriile de pe o canapea din piele neagră sau maro: amestecați 3 capace de lapte demachiant și 10 picături de amoniac. Urmați aceleași instrucțiuni ca și pentru pielea albă (de mai sus).

Cum să faci să strălucească o canapea din piele?

Pentru a găsi produsul cel mai potrivit pentru a -i reda strălucirea canapelei din piele, bazați-vă pe culoarea acesteia . Pentru ca, o
canapea din piele să strălucească, în funcție de culoarea sa, veți avea nevoie de aceste 3 produse:

– lapte demachiant
– ceara

Pentru a face să strălucească o canapea din piele albă,  sau bej vom folosi lapte demachiant sau cremă hidratantă (tip Nivea).
Pentru a face să strălucească o canapea din piele neagră sau maro folosim ceara de aceeasi culoare.

Măsuri de precauție  care trebuie luate in considerare pentru a curăța o canapea din piele?

După cum am scris mai sus, delicatețea pielii face operațiunea de curățare și mai complexă. Pentru a evita riscul de a vă deteriora canapeaua prin curățarea necorespunzătoare, luați următoarele măsuri de precauție.

Pentru a face în mod sistematic:

Testați-vă produsele pe o parte ascunsă a pielii (de exemplu, în interiorul cotierelor) înainte de a o utiliza pe o zonă  mai mare.
Este canapeaua de piele pătată?  Actionati cât mai repede posibil. Cu cât pata este mai proaspătă, cu atât se va curata mai ușor.
Curățați cu gesturi circulare, care vă vor salva de posibile urme inestetice pe canapea.

ATENTIE!

A nu se face în nici un caz:

-frecarea  pielii prea energic
-folosire partii abrazive a buretelui
-folosirea periei
-a nu se inunda canapeaua cu apă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *