Ce ne rezervă 2021 în ceea ce privește decorarea casei și mobilierul?

 • de

Tuturor ne-a plăcut să ne redescoperim interiorul și să-l răsfățăm , mai ales în 2020: mobilierul, aspectul, decorarea, bricolajul,  au fost cuvintele cheie in privinta decorului interior in anul 2020.

Suntem într-o revoluție estetică a interioarelor noastre sau mai degrabă într-o continuitate a ceea ce tocmai am cunoscut.  După cum veți vedea ca  anumite tendințe persistă, cum ar fi redescoperirea  catifelei  sau persistența materialelor naturale dar și altele isi  fac un loc  , cum ar fi stilul „ Japandi “.

Iata ce ne ne rezervă 2021 în ceea ce privește decorarea casei și mobilierul

 Stilul japandi 

Amestec de scandinav și arta japoneză de a trăi, este curentul în mobilier și decorare despre care veți auzi anul acesta!

Tendința de bază în decorațiuni și mobilier pentru următorul deceniu, stilul japandi este un adevărat manifest pentru revenirea la elementele de bază.


Dincolo de o tendință simplă, Japandi este o adevărată artă de viață, a cărei influență este probabil, să fie înscrisă permanent în stilul nostru de viață și în interiorul nostru. Decriptarea acestui nou val care se rupe, ca cel al lui Hokusai în lumea decorului și a mobilierului!

Care sunt caracteristicile decorului japonez?

Puritatea liniilor, rafinamentul extrem si  materialele nobile, acestea sunt primele cuvinte care îți vin în minte când te gândești la decorul japonez. Decorul tradițional japonez trebuie să reflecte, de asemenea, onoarea, datoria și dragostea față de natură.

Ne gândim la o atmosferă zen, aproape monahală, creată de panourile din lemn care alunecă usor ,aproape  în tăcere în locul trântirii ușilor, scaunelor, meselor de tip  zataku,  paturi foarte joase precum futonul, pereți în culori închise care creează adâncime, elemente de caligrafie pentru a semna un decor impregnat de calm și spiritualitate. Găsim, de asemenea, în acest decor de inspirație japoneză o omniprezență incontestabilă a naturii cu utilizarea de materiale naturale, cum ar fi:

 • bambus
 • hârtie washi (fabricată în mod natural din fibre de dud, care poate fi găsită în multe corpuri de iluminat),
 • ceramică tradițională,
 • și motive precum flori de cireș, crap sau macara care sărbătoresc respectiv pământul, apa și aerul.

Ce este un decor japandi?

În stilul japandi, la răscruce de drumuri din Japonia și Scandinavia, ne concentrăm mai presus de toate asupra importanței spațiilor și a funcționalității acestora, dar în vederea confortului: abandonăm decorațiile prea superficiale, acumularea, punem simplul și utilul și zenul în inima caselor noastre, ținând cont de faptul că această simplitate aparentă ne va aduce căldură și confort. Esențialul este acolo, funcționalul este piatra de temelie a lui Japandi, dar trebuie să ofere calm, seninătate și bunăvoință în casă.

Cum se creează un decor japandi?

Iată câteva exemple de decor în stil japandian:

 • – găsiți echilibrul subtil între nuanțele deschise și neutre ale stilului scandinav și tonurile calde, chiar întunecate ale mobilierului japonez (nuc, arțar) … Nu ezitați să combinați culori adânci, precum burgund, albastru marin, verde  sau un galben ocru cu mobilier ușor (pin sau fag),
 • – o mică nișă de depozitare “săpată” în perete pentru a vă pune cărțile lângă un scaun de lectura confortabil, un balansoar  sau o canapea de colt cu  forme moi și culori neutre,
 • – o simplă atingere de plante care vă va aminti de grădinile japoneze.

 

Dorința irezistibilă de decor natural 

 

Lemnul reciclat, bambusul, materialele naturale din ratan fac acum parte din peisaj și sunt  tendințe puternice în decor . Această dorință pentru natură se manifestă și anul acesta prin forme de mobilier mai rotunde și mai generoase, precum pietricele lustruite de mare.

 • Catifeaua

  Catifeaua a ajuns în ultimele luni în primele alegeri  în materie de decor și mobilier . Moale, caldă și sclipitoare, cufundați-vă în deliciile infinite ale acestei țesături atât de cochete, asociată mult timp doar cu perdele și draperii, și care îmbracă acum tapiterie canapele, fotolii și  scaune …
  Catifeaua rezonează cu dvs. ca o adevărată ispită!

   

  Anul  2021 promite să fie un an frumos și inspirat pentru toți iubitorii de decor și mobilier!

 • Redescoperă-ți interiorul din nou anul acesta, până la cele mai mici detalii  apelend la serviciile RenovArt , specialisti in tapiterie canapele si decoratiuni .
 • Pentru că a avea grijă de interiorul casei tale înseamnă  să ai grijă de tine!!!

Solutii complete pentru reconditionarea mobilierului prin serviciul retapitare canapele si fotolii!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *