Alegerea scaunului de birou

scaune de birou

Iata cateva sfaturi utile in alegerea scaunelor de birou. Inainte de a face o alegere va trebui sa tinem cont de cateva aspecte pe care le vom enumera ceva mai jos:

Sistemul scaunului de birou

  1. Sistem standard
         Utilizare: mai puțin sau egal cu 3 ore.    Scaunele de birou standard vă permit să reglați înălțimea scaunului pentru a se potrivi  înălțimii Dvs.
        Spătarul scaunului de birou rămâne fix.    Acest tip de scaun de birou este potrivit pentru utilizare ocazională.

2) Sistem de înclinare central
    Utilizare: mai puțin sau egal cu 4 ore.   Spătarul și sezutul  scaunului de birou înclinat ergonomic se înclină simultan la un unghi constant.
    Scaunul însoțește mișcările și amortizarea pentru a evita șocurile.   Acest tip de scaun de birou este potrivit pentru utilizarea de zi cu zi.

3) Sistem de contact permanent
 Utilizare :mai puțin sau egal cu 6 ore.     Spătarul scaunului este ergonomic, menține un contact permanent cu spatele, adică vă urmează în fiecare dintre mișcare a  Dvs.     Forța de refacere este reglabilă pentru a adapta sistemul la tipul si greutatea corpului.   De asemenea, puteți bloca spatele scaunului de birou în poziția cea mai confortabilă    Sezutul scaunului ergonomic rămâne fix.     Acest tip de scaun de birou este potrivit pentru utilizarea zilnică la birou.

4) Sistem de înclinare offset
Sistemul de înclinare a offsetului: Utilizați mai puțin sau egal cu 7h
    Ca și în cazul unui sistem de înclinare central,  scaunele ergonomice înclinate în afara centrului vă urmăresc și atenuează toate mișcările. Particularitatea acestui mecanism este axa de rotație situată în partea din față a scaunului.
    Acest sistem de scaune de birou vă permite să păstrați picioarele
în contact cu solul în orice moment. Poziția dvs. rămâne corectă,
indiferent de amploarea mișcărilor .   Acest tip de scaun de birou este potrivit pentru utilizare intensivă.

5) Utilizare: mai mult sau egal cu 7h
    Scaunele sincronizate sunt cele mai ergonomice scaune de birou
    Se adaptează morfologiei și vă oferă un confort optim, permițându-vă să înclinati simultan spătarul și sezutul înainte sau înapoi .   Scaunele ergonomice de birou sincronizează toate mișcările și vă permit să schimbați pozițiile ergonomic pe tot parcursul zilei.
    Acest tip de scaun de birou este ideal pentru utilizare intensivă, de exemplu pentru birouri.

Alegera materialelor pentru tapiterie

Există multe optiuni  de acoperire și sunt utilizate pe scaune de birou. În cazul în care culoarea și atingerea sunt apreciabile în mod personal, trebuie luate în considerare caracteristicile diferitelor materiale. Într-adevăr, fiecare material are proprietăți speciale care se adaptează diferitelor tipuri de activități.

    Mesh:

Scaunele de birou cu spatele cu filet sunt perfecte pentru utilizare zilnică și intensă. Într-adevăr, elasticitatea  permite să se adapteze perfect la forma spatelui, indiferent de mărimea dumneavoastră. Spătarul susține perfect coloana vertebrală.
    Acest material are, de asemenea, o capacitate foarte mare de respirație și ventilație. Materialul ajuta la reglarea temperaturii spatelui și la prevenirea transpirației.

    Imitatie de piele:

Materialele sintetice imită aspectul pielii , dar la o o calitate redusă fără a oferi aceleași proprietăți. Scaunele ergonomice de birou cu acoperiș din PVC sunt potrivite pentru utilizare ocazională. Într-adevăr, acest tip de acoperire nu respiră
la fel de mult ca pielea, dar oferă  o rezistență foarte ridicată în
timp datorită elasticității sale.   Acoperirile din imitatie sunt foarte ușor de întreținut, nu sunt sensibile la substanțe chimice.

    Piele naturala

Suporturile din piele sunt cele mai durabile . Scaunele ergonomice de birou din piele  sunt astfel si  rezistente și  elastice.
    Ușor de întreținut, scaunele din piele sunt perfecte pentru
utilizarea intensa .
    Materialul: Materialul este un material care respira și oferă izolație termică. Scaunele de birou din țesături și menținerea căldurii în timpul iernii pentru un confort sporit. Extensibilitatea materialului și rezistența ridicată a acestuia vă vor permite să vă folosiți zilnic scaunul de birou ergonomic.
     Pielea este un produs natural nobil. Oferă scaunului dvs. de birou un aspect foarte calitativ.

Rezistenta unui scaun:
Rezistenta unui scaun de birou are un impact direct asupra duratei de viață a produsului.
Prin urmare, este important să fii interesat de materialul componentelor. De exemplu, o bază metalică va furniza o rezistență mult mai mare decât o bază din plastic.
Alegeți materialele în funcție de utilizarea Dvs. Dacă folosiți ocazional un scaun de birou, puteți alege un scaun de primă clasă din materiale plastice.
Pe de altă parte, dacă utilizați scaunele de birou zilnic sau intens, alegeți un fotoliu din materiale mai rezistente, cum ar fi metalul.

Pozitia corecta la birou:
Ochii trebuie să fie la înălțimea ecranului, coatele formează un unghi
de 90 °, iar picioarele trebuie să fie plane, chiar dacă folosiți un suport pentru picioare. Urmând regulile sale și echipându-vă cu un scaun ergonomic de birou adaptat activității dvs., vă veți mări confortul și productivitatea la locul de muncă.

Când stați în scaunul dvs. de birou, este important să vă păstrați spatele drept pentru a evita durerea la sfârșitul zilei. Alegeți un scaun de birou cu o spătar suficient de înalt pentru a susține pelvisul și lombarul.
Țineți spatele apăsat pe spătar, dar țineți umerii liberi. Când încerci să îți iei umerii în spate, riscați să vă strângeți, ceea ce este la fel de rău ca și în picioare. Pentru confort sporit, optati pentru un scaun de birou adecvat.

Dacă vă aflați la birou, ochii trebuie să se afle la înălțimea
ecranului calculatorului atunci când stați cu spatele drept sau puțin
mai jos cu un unghi maxim de 30 °. Această poziție vă permite să vă
păstrați gâtul liber și tensionat.
Evitați plasarea ecranului înălțat astfel încât să nu vă “împachetați”
vertebrele.

Pentru un confort mai mare, alegeți un scaun de birou cu support
pentru brate(cotiere)
Pentru a evita rănirea spatelui, antebrațele ar trebui să formeze un
unghi drept în spatele tău. Reglați cotierele scaunului de birou
astfel încât acestea să atingă abia partea inferioară a coatelor. În
nici un caz cotierele nu vă vor forța coatele înapoi.
Antebrațele sunt plasate orizontal și în încheieturi în extensia coatelor.

Picioarele:
Pentru a vă menține o poziție dreaptă, este necesar să vă puneți picioarele pe podea și să evitați trecerea sub scaunul de birou. Acest lucru va promova circulația și vă va proteja genunchii.

Pentru o poziție mai confortabilă, utilizați un suport pentru picioare care vă va îmbunătăți poziția generală și va facilita alinierea coloanei vertebrale.
De asemenea, asigurați-vă că sezutul scaunului dvs. de birou este ușor în jos. Șederea  prea dreaptă poate bloca fluxul sanguin în picioare.
Astfel, orientând scaunul scaunului ergonomic în jos, vă veți proteja de senzațiile de picioare grele și vă veți promova circulația sanguină.

Instrucțiuni de îngrijire

Pentru a păstra un mediu de lucru curat și sănătos, dar și pentru a vă
asigura o viață bună a scaunul dvs. de birou, urmați sfaturile noastre
de întreținere: Aspirati scaunul regulat pentru a elimina praful și a
permite “respiratia” materialul scaunului Dvs.    care va fi perfect pentru această sarcină.      Guma de mestecat: se răcește guma de mestecat cu cuburi de gheață. Odată tare, îndepărtați pur și simplu guma de mestecat din țesătură.        Băuturi: Curățați cu apă calda si sapun lichid

Standardele non-fire:(materiale inflamabile)  Aceste standarde asigură scaunele de birou neinflamabile. Este recomandat să alegeți mobilierul respectând aceste norme atunci când planificați utilizarea in  locurile publice.

        NF 1021 – 1: rezistență la sursa de foc de țigară
        NF 1021 – 2: rezistență la foc
        MO până la M4: categoria de materiale de reacție la incendii. Materialele M0 sunt incombustibile, iar M4 ușor de inflamabil. În instituțiile care primesc în mod obișnuit public, tapeturile trebuie să fie cel puțin M2.


    Ergonomie:

În cazul scaunelor ergonomice de birou, ergonomia vă permite să alegeți scaunul adaptat mediului de lucru pentru a vă asigura confortul și optimizarea energiei și, prin urmare, productivitatea.


Unele poziții pot fi dureroase pentru spate, cum ar fi pozițiile de casier, sau daca stați cu capul în jos toată ziua.

Descoperiți avantajele tehnice proiectate pentru a minimiza durerea angajaților dvs. la locurile  lor de lucru. Aceste scaune  se adaptează nevoilor dumneavoastră: scaun cu sezut rotund, scaune tehnice, cu înălțime, joasă și reglabilă, cu sau fără suport pentru picioare, cu sau fără spătar ajustabil, cu sau fără roți …

Veți găsi în cert  scaunul tehnic al fiecarei nevoi!

 

Etichete:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *